30 juni
30 juni 2019 - Kaapstad, Zuid-Afrika
Zo vanmorgen weer vroeg gewekt en ontbijten en dan om acht uur weer in de bus. We gaan vandaag naar het Kaaps schiereiland. We rijden eerst langs de twaalf apostelen en stoppen bij een uitkijkpunt om mooie foto,s te kunnen maken. Daarna rijden we door naar Houtbaai dat bekendstaat om de vissershaven vooral kreeften. Hier zijn ook zeehonden. We houden er koffiepauze maar wij lopen langs de haven en zien daar zeehonden. Geweldig. Dan naar een uitkijkpunt bij de longe beach waar veel filmopnames worden gemaakt. Hierna gaan we naar Simonsstad naar de Afrikaanse pinguïns kijken. We genieten enorm hier hebben we lunch. Dan weer verder naar kaap de goede hoop het meest zuid west punt van Afrika.onderweg zijn er struisvogels en in de verte zien we elanden . We maken er natuurlijk foto,s van iedereen bij de borden van de kaap. Hierna rijden we weer verder naar de vuurtoren. Carla beklimt hem maar ik blijf beneden ik heb genoeg gelopen vandaag. Dus een rustig plekje met veel vogels en een koppie rooibosthee en ik vermaak me wel. Daarna gaan we weer op de terugweg aan. Astrid belt nog of de kabelbaan open is voor de Tafelberg maar helaas nog steeds een deken erop dus rijden we naar het hotel waar we moe maar voldaan op ons bed ploffen. Dan om half zeven eten en nu weer op bed. Morgen pas om half tien verzamelen om te kijken of we dan naar de Tafelberg kunnen. De rest van de dag ter vrije besteding.dus koffers pakken en zo want dinsdag voor we weg gaan staat Robbeneiland gepland. En morgenavond toneel en afscheidsdiner dus tot morgen. Groetjes Carla en ikke.

Erg mooi.